Til hovedmeny (Alt + m + enter)Til innhold (Alt + c + enter)

Økodager i september – et løft for økologisk mat og landbruk

Økodagene er igang! Søndag møtte tusenvis av mennesker til familiedag på Folkemuseet på Bygdøy. Mandag fortsetter med minimesse og inspirasjonssamling for produsenter og markedsaktører, og temadag om økologisk melkeproduksjon. Så avrundes det med Nasjonal økokonferanse tirsdag og onsdag.

De yngste fikk lage sin egen smoothie, på sykkel!  Det var sykkelkjedet som sørget for at blanderen gikk rundt. Idun Leinaas fra Oikos, organisasjonen for økologiske produsenter og forbrukere, passer på at smoothien blir blandet tilstrekkelig.Økologisk mat og landbruk er gjennomgangstema. Foruten å være en spydspiss i miljørettingen av landbruksproduksjonen, skal økologisk produksjon og forbruk også bidra til å utvikle nye markedsnisjer.

SLF publiserer artikler fortløpende
SLF har etablert et presserom på nett. Her legges fortløpende inn artikler med tilhørende bilder fra arrangementene som fritt kan brukes og lastes ned. Bildene skal krediteres Statens landbruksforvaltning.
Gå til presserom

Mandag - markedsaktører setter inn støtet for å øke salget
Mandag 6. september treffes markedsaktører innen økologisk matproduksjon for å knytte kontakter og utveksle erfaringer, samt for å motiveres og inspireres av engasjerte og kunnskapsrike kokker og foredragsholdere. Dagen starter imidlertid med en minimesse der produsenter og foredlere av økologisk mat får mulighet til å møte representanter fra blant annet dagligvarekjeder, hoteller, restauranter og helsekostbutikker.

Fagdag om økologisk melkeproduksjon
Mandag 6. september inviteres gårdbrukere, rådgivere og landsbruksforvaltning til Bygdø Kongsgård. Her blir det en orientering om omleggingsprosessen til økologisk drift, omvisning i fjøsen og markvandring med demonstrasjon av slangesprederutstyr for husdyrgjødsel. Videre vil representanter fra Tine og Coop fortelle om salgs- og markedsutviklingen for økologisk melk.

Tirsdag og onsdag - Nasjonal økokonferanse 2010
7. og 8. september arrangerer Landbruks- og matdepartementet og Statens landbruksforvaltning Nasjonal økokonferanse 2010. Konferansen har en rekke profilerte foredragsholdere fra inn- og utland. Gjennom deres erfaringer vil vi få belyst satsingen på økologisk matproduksjon i ulike sammenhenger, som f.eks. matsikkerhet, klima, utviklingsarbeid og ernæring.

- Et viktig mål for konferansen er å ta del i andres erfaringer som inspirasjonsgrunnlag til økt innsats for økologisk matproduksjon og forbruk i Norge, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i sin invitasjon til deltagerne.

Tirsdag - stort moteshow med økologiske tekstiler
Som en del av Nasjonal økokonferanse 2010, blir det en motevisning med kjente norske designere. Til sammen 15 ulike designere/merkevarer er representert, og alle har et genuint engasjement i forhold til økologiske produkter eller fair-tradevarer, som de benytter i sin produksjon. Moteshowet arrangeres i samarbeid med Oikos – Økologisk Norge.
Mer informasjon og påmelding finner du her.

Her kan du lese mer de ulike arrangementene

 

Foto på forsiden: Colourbox.com

Mer om temaet