Til hovedinnhold

Driftsmelding QA: Pga. teknisk vedlikehold er alle våre digitale løsning nede tirsdag 24.09. mellom kl. 17.00 og 19.00. Vi beklager ulempen dette medfører. DETTE GJELDER BARE QA.

Rundskriv 2021/48 UTGÅTT

Stimuleringstilskudd til veterinærdekning – forvaltningsansvar og saksbehandling 2022

4. Søknad

Søknader om stimuleringstilskudd skal sendes inn elektronisk via Altinn. Hvis det oppstår situasjoner hvor søknaden ikke lar seg sende inn elektronisk, kan statsforvalteren tilby søker å sende inn søknad på e-post eller per brev. Statsforvalteren må i slike tilfeller legge søknaden inn i Agros for å kunne saksbehandle den.   

Stimuleringstilskudd til kommuner 

Både enkeltkommuner og vaktdistrikter kan søke. Det er administrasjonskommunen som søker på vegne av et vaktdistrikt.  Vaktdistrikter med kommuner i to fylker, må søke på en av følgende måter: 

  1. Administrasjonskommunen må sende to søknader, en på vegne av kommunene i fylke A, og en på vegne av kommunene i fylke B. Søkerkommunen må angi i søknaden hvilke kommuner den enkelte søknaden gjelder og hvilken statsforvalter som skal motta den. 
  2. Kommunene i vaktdistriktet søker hver for seg, og sender søknad til statsforvalteren i eget fylke.  

Kommuner som går sammen om å søke om stimuleringstilskudd, bør i forkant ha avtalt hvordan eventuelle midler skal fordeles mellom dem.  

I søknaden til statsforvalteren skal kommunen begrunne hvert av tiltakene de søker om stimuleringstilskudd til, og bare inkludere tiltak som oppfyller vilkårene for å motta slikt tilskudd. 

Veterinærforetak som søker om stimuleringstilskudd fra kommunen 

Det finnes ikke eget søknadsskjema som veterinærforetak kan benytte for å søke om stimuleringstilskudd fra kommunen. Begrunnet søknad må sendes til kommunen på e-post eller per brev innenfor den fristen som kommunen fastsetter.     

Stimuleringstilskudd til Svalbard 

Alle typer foretak som tilbyr veterinærtjenester kan søke om stimuleringstilskudd til Svalbard. I tillegg kan Longyearbyen lokalstyre og Sysselmannen på Svalbard søke om midler for å legge til rette for fremtidige løsninger eller etablere stillinger som bidrar til tilfredsstillende tilgang på tjenester fra dyrehelsepersonell på Svalbard. 

Fant du det du lette etter?