Målet med prosjektet er å finne en praktisk og miljøvennlig måte å fornye enga på, uten å måtte bruke glyfosat, og uten å pløye. Samtidig er det et mål å øke avlinga og forbedre kvaliteten på enga.
Prosjektet skal undersøke om isåing av ett- og toårig raigras, og deretter ettårig raigras med våtsåingsmetode i gammel og tett eng, kan åpne opp gressdekket så mye at småfrøa arter som timotei og kløver klarer å etablere seg bedre. Det skal også prøves ut en harv påmontert såutstyret for å åpne opp gressdekket. Prosjektet skal videre brukes til å teste utviklede algoritmer, som på sikt kan bli et dataverktøy for bonden til å vurdere behov for fornying av enga, og aktuelt tiltak.
Det skal gjennomføres flere feltforsøk med ulike behandlinger, der avling og kvalitet skal registreres, feltene skal botaniseres før og etter tiltak, og spiringen skal registreres.
Målgruppa for prosjektet er bønder, rådgivarar, entreprenørar, forskinga, såfrøleverandørar og firma som jobbar med teknologi for presisjonsdyrking. Det skal være markdager på forsøksfeltene og ellers muntlig og skriftlig formidling av resultatene via fagmøter, forsøksmeldinger og fagartikler.