Prosjektet er et samarbeid mellom Regenerativt Norge (RN) og fem regioner i Norsk Landbruksrådgiving (NLR). Norsk Landbruksrådgiving Østafjells (NLRØ) er prosjekteier og leder. Ti gårder i ulike klimasoner og økoregioner er med i prosjektet. Planleggingsverktøyet Holistic Management (Helhetlig driftsstyring) og systemet for overvåking av økosystemprosesser Ecological Outcomes Verification (EOV), vil bli brukt for å oppnå mer effektiv fotosyntese, større rotsystemer, bedre vann- og næringshusholdning, og større diversitet av planter, insekter og jordliv. Det overordnede målet er regenerering av gårdenes økosystemprosesser, som så gir positive ringvirkninger lokalt og globalt. Med regenerering mener vi påviste forbedringer av karbonbinding, jordhelsefunksjoner som jordstruktur, nedbryting, evne til å holde på vann og næringsstoffer, og vanninfiltrasjon.
I tillegg undersøkes og dokumenteres parametere som gir status for artsdynamikk, mineralkretsløp, vannkretsløp og energikretsløp. Når jord- og økosystemhelse bedres, gir det bedre grunnlag for økonomisk trygghet for bonden. Erfaringene og kunnskapen fra prosjektet skal gjøres tilgjengelig for bønder i hele landet. Målet er å veilede bønder i retning av regenerativ drift på sine gårder, og å teste ut EOV, et verktøy for overvåking av økosystemprosesser. Vi vil undersøke brukervennligheten for bonden, og om parameterne er gode mål for regenerering av jordhelse og økosystemfunksjoner i Norge.
Resultatene og erfaringene skal komme bønder, rådgivere, forskning og forvaltning til gode. Prosjektet går både ut på å veilede bønder i verktøyene og å dokumentere effektene på jord- og økosystemer lokalt. Bønder er hovedmålgruppen. Resultatene fra prosjektet, erfaringer og kunnskap om fagområdet deles av NLR og RN og vil bli tilgjengelige for alle. Formidling til «folk flest» om regenerativt landbruk blir også tilstrebet via podcast, webinarer og artikler.