Hovedmålet i prosjektet er å etablere verdikjeder for økologisk bokhveteproduksjon i Norge. Prosjektet vil samle eksisterende erfaringer, samt utvikle ny kunnskap om bokhveteproduksjon i samarbeid med aktører som er interessert i å produsere, prosessere og selge norskprodusert økologisk bokhvete.
Formålet er todelt:
1. Kartlegging av muligheter og hindringer, og skape nettverk blant interesserte aktører som ønsker å starte norsk økologisk bokhveteproduksjon,
2. Testing og dokumentering av flere sorter av bokhvete for norske forhold som vil gi et bedre grunnlag for storskala produksjon.
Målgrupper er særlig interesserte dyrkere, spesielt økologiske grønnsaksprodusenter, men også grossister og produsenter som importerer eller kjøper og prosesserer bokhvete i dag. Prosjektet vil være dels samlingsbasert der aktørene møtes for å tilegne seg ny kunnskap, utveksler erfaringer og diskuterer muligheter og flaskehalser, samt etablering av forsøksfelt med bokhvete på økologisk jord.
Resultater fra prosjektet vil publiseres i egen rapport i Norges Vel-serien for å gjøre kunnskapen om økologisk dyrking av bokhvete lett tilgjengelig, samt i fagartikler i Økologisk landbruk og i sosiale medier underveis i prosjektperioden. Forsøksfeltene vil inngå i NIBIOs årlige markdag på Apelsvoll, og resultater fra forsøksfeltene vil også publiseres.