Prosjektet består av flere tiltak med spesifiserte mål for hvert tiltak. For alle tiltakene er overordnet mål å bidra til økning i bredde, volum og kvalitet av tilgjengelige økologiske matprodukter i alle omsetningsledd gjennom produktutvikling, kunnskapsoverføring, motivasjon- og stimuleringstiltak. Tiltakene vil også kunne bidra til flere av FNs bærekraftsmål.
Tiltak – Resultat
1. Produktutviklingsprosjekter for matforedlingsbedrifter og storhusholdningssektoren. Resultat; økt kunnskap/kompetanseheving hos produsent samt forbedring/modernisering eller innovasjon og nyutvikling av prosesser og/eller produkter for økt produktkvalitet og produktutvalg for forbruker.
2. Veiledningsbesøk hos matforedlings-bedrifter/foretak. Resultat; problemløsning og økt kunnskap hos produsent, forbedring av prosesser/produkter, bistand til planlegging og oppstart av økologisk produksjon samt reduksjon av barrierer knyttet til økologisk produksjon.
3. Kompetansetiltak og fagkurs for produksjon- og foredlingsforetak / storhusholdninger. Resultat; kompetanseoverføring og direkte veiledning med hensyn til ulike behov og utfordringer den enkelte bedrift / kursdeltager har gjennom teori, praktisk veiledning / utprøving og nettverksbygging.
4. Kommunikasjon, kontakt, generell kunnskapsspredning og administrasjon. Resultat; Erfaringsutveksling og nettverksbygging. Prosjektledelse, dialog og kunnskapsformidling til bransjen, samarbeidspartner og forbruker.
Les mer om økologiprogrammet Økomat hos Nofima