Vi går inn i en høysesong for norske grønnsaker. Sommerkål har vært å få kjøpt

en stund allerede, og nå kommer også kålrota. Og det selges mye ny norsk blomkål som holder god kvalitet. I tillegg er det både ferske reddiker og neper å få.
Snart blir det mye jordbær og bringebær
Det litt kjølige været på forsommeren har bidratt til at jordbæra vokser passe fort, og høstes etter hvert som den modnes. Jordbær dyrket på friland er i ferd med på komme i butikkene – nå øker mengdene, og kvaliteten er god. De store tilførslene vil først komme i månedsskiftet juni/juli. Det er likevel en viss bekymring blant jordbærprodusentene for om de klarer å dekke etterspørselen. Norsk bringebær, som mange holder en knapp på, er det fortsatt litt tidlig for, men også den vil være moden om ikke lenge.
De bærene som allerede er modne kommer i første rekke fra Rogaland og Buskerud.
Rabarbra er en anvendelig grønnsak. Salget i butikkene er jevnt, og det vil fortsatt være rabarbra å få de neste tre ukene.
Nypotetene er blitt billigere
Etterspørselen etter nypoteter har vært lavere enn produsentene hadde forventet, og som et resultat er prisen redusert kraftig. Fjorårets produksjon av mandelpoteter er i ferd med å ta slutt, og vi må vente noen måneder på de ferske norske.
Mange vil ha norske agurker. Etterspørselen er stor, men produksjonen klarer å dekke behovet.
Fortsatt ligger det gulrot, gul løk og kålrot fra fjorårets produksjon på lager, og kvaliteten holder god standard. Etter prognosene vil lagrene holde til årets produksjon er på markedet.
Markedsinformasjon

Hver fredag publiserer Landbruksdirektoratet markedsinformasjon om potet, frukt og grønt i uken som kommer. Ukens marked viser et øyeblikksbilde og en utvikling som skjer fra uke til uke.