Til hovedinnhold

Driftsmelding QA: Pga. teknisk vedlikehold er alle våre digitale løsning nede tirsdag 24.09. mellom kl. 17.00 og 19.00. Vi beklager ulempen dette medfører. DETTE GJELDER BARE QA.

Fjerning av gammelt gjerdemateriell - søkerveileder

Formål og regelverk

Formål og regelverk

Formålet med tilskuddet er å bidra til fjerning av reindriftens gamle gjerdemateriell som ligger ubrukt ute i naturen. Slikt gammelt materiell kan være til hinder for vilt og mennesker som ferdes i naturen, samt påføre naturen skader. Ordningen skal ikke gjelde fjerning av gammelt gjerdemateriell fra gjerder og anlegg som fremdeles er i bruk. Slike tiltak kan det søkes tilskudd til etter RUF kapittel 3

Rundskriv og utdypende beskrivelse av regelverk

På Landbruksdirektoratets nettside finner dere kommentarer til regelverk (link) som gir utdypende forklaring til regelverket for tilskudd til fjerning av gammelt gjerdemateriell. Forklaringen er beskrevet i kapittel 6 i kommentarer til regelverk for Reindriftens Utviklingsfond.

Kommentarer til regelverk er et rundskriv som i utgangspunktet er rettet mot saksbehandlere, men som søkere kan dere også finne nyttig informasjon om ordningen og søknadsprosessen. Det forklarer blant annet hvilke retningslinjer saksbehandlerne bruker i sine vurderinger. Vi anbefaler at dere bruker kommentarer til regelverk sammen med denne veilederen for best mulig informasjon om ordningen.

Hvis dere har spørsmål om regelverket som dere ikke finner svar på i rundskrivene eller i denne veilederen, kan dere ta kontakt med Landbruksdirektoratet.

Hva kan dekkes?

Dere kan få dekt de fleste kostnadene forbundet med fjerning av gammelt gjerdemateriell. Det er et krav at kostnadene har vært nødvendige. Når statsforvalteren drar på befaring, vil de undersøke gjerdematerialet og sammen med dere anslå hvor mye det vil koste å få fjernet det.

Hvis dere trenger ekstern hjelp som anleggsmaskiner, transport mv, må dere innhente tilbud på dette. Statsforvalteren vurderer kostnadsoverslaget på bakgrunn av opplysninger som er gitt i søknaden. Hvis statsforvalteren mener kostnadsoverslaget er rimelig i forhold til det arbeidet som var nødvendig, sender de deres kostnadsoverslag til Landbruksdirektoratet sammen med resten av søknaden.

Landbruksdirektoratet/RUF-styret vil vurdere kostnadsoverslagene og legge til grunn et kostnadsoverslag de mener blir mest reelt.

Fant du det du lette etter?