Til hovedinnhold
Logo for Landbruksdirektoratet Logo for Landbruksdirektoratet
Landbruket Forvaltningen

For landbruket

  • Jordbruk
  • Skogbruk
  • Reindrift
  • Industri og handel
  • Eiendom
  • Prosjektmidler
    • Ordninger
    • Regelverk
    • Statistikk
    • Rapporter
  • Om direktoratet
  • Styrer, råd og utvalg
  • Nyhetsrom
  • Kunngjøringer
  • Kontakt oss
  • Personvern
For forvaltningen

Ønsker du å søke på innhold for forvaltningen?

Gå tilbake og velg fanen «Forvaltningen» øverst til høyre på siden og søk derfra. 

  • Norsk Bokmål

    Alt innhold er tilgjengelig på bokmål

  • Sámegiella

    Oasit sisdoalus leat sámegilli

  • Hjem
  • Prosjektmidler
  • Prosjekter og resultater, gammel (før mars 2023)
  • Jordbruk, prosjekter og resultater
  • Samarbeidsprosjekter innen jordbruks- og matforskning (FFL/JA)
Ønsker du oppdatering om endringer på innhold?
Meld deg på vårt nyhetsvarsel

Samarbeidsprosjekter innen jordbruks- og matforskning (FFL/JA)

  • En optimalisert og klimatilpassa produksjon av bringebær og bjørnebær i en forlenget sesong (Pågår)

    Økt og markedstilpasset produksjon av norske proteinvekster for å øke selvforsyningsgraden av planteprotein til mat og fôr (Pågår)

    Nye metoder for behandling og forebygging av mastitt (Pågår)

    Endringer i utmarksbeiting og setring – årsaker, virkninger og tiltak (Pågår)

    PreparePig: Beredskap og kontroll av eksisterende og nye eksotiske sykdommer i den norske svinepopulasjonen (Pågår)

    Sunnere kjøttprodukter med mindre mettet fett, og ny bruk av overflødig animalsk fett kombinert med karbohydratrike sidestrømmer (Pågår)

    Bærekraftige norske kilder til kostfiber og protein for en sunn tarmflora (Pågår)

  • SOLUTIONS: Nye løsninger for nedvisning av potetris, bekjempelse av ugras og utløpere i jordbær og ugraskontroll i eplehager (Pågår)

    Vurdering av pollinering av ville pollinatorer i fruktproduksjon og miljø- og klimas rolle i pollineringssystemets robusthet (Pågår)

    Høyt innhold av somatiske celler i geitemelk - betydning for produktkvalitet (Pågår)

    Fenotyping for friskere og mer produktive hveteavlinger (Pågår)

    Fangvekster som klimatiltak i norsk kornproduksjon (Pågår)

    Klimarobust og markedstilpasset norsk høsthveteproduksjon (Pågår)

    Betydningen av dyrehelse og karbonlagring i beiter for bærekraft i norske drøvtyggerproduksjoner (Pågår)

    Amazing grazing - bærekraftig kjøtt og ull fra sau som beiter i norsk utmark (Pågår)

    Økt bærekraft gjennom bruk av mer bygg og havre i slaktekyllingproduksjonen (Pågår)

    Matlære: Kulinarisk arv som en ressurs i byggingen av ‘Matnasjonen Norge 2030’ (Pågår)

    Sammenhengen mellom bondens helse og arbeidsmiljø, og dyrenes helse, velferd og produksjon (Pågår)

    Betre agronomisk drift og reduserte klimagassutslepp på drenert myrjord (Pågår)

     

  • Digifood - Det nordiske REKO-fenomenet som et digitalt, bærekraftig verdisystem for lokal mat (Pågår)

    Multifunksjonell høyverdig biomasse produsert av muggsopp fra biprodukter fra det norske landbrukets forsyningskjede (Pågår)

    Økt bærekraft og dyrevelferd i storfenæringen ved reduksjon av luftveissykdom og bruk av antimikrobielle midler (Pågår)

    WelCow: Bedre dyrevelferden hos melkekyr ved optimalsiering og validering av dyrevelferdsprotokoller (Pågår)

    Alkalisk teknologi: Økte norske ingredienser i storfe dietter og effekter på melkeproduksjon, dyrehelse og klimagassutslipp (Pågår)

    Sikker adaptasjon hos timoteisorter under klimaendringer og oppformering ved hjelp av genomforskning og stordataanalyser (Pågår)

    Konservering av grovfôr for utmerket proteinkvalitet (Pågår)

    Bærekraftige tiltak mot rustsykdommer i hvete (Pågår)

    Miljøvennlig bekjemping av soppsykdommer i drivhuskultur ved bruk av plantegenetikk og optisk sensorteknologi (Pågår)

    Nye bærekraftige vekstmedier som erstatning for torv i hagebruksindustrien (Pågår)

    Bærekraftig handtering av eple etter hausting (Pågår)

    Robotisert innhøstingssystem for jordbær (Pågår)

    Bærekraftig utmark – bruk og forvaltning i et kjønnsperspektiv  (Pågår)

    Norsk utmark i endring: Mellom tradisjonelt landbruk, moderne konsum og grønn industrialisering (Pågår)

    Husdyrbeiting i rovdyrskogen for bærekraftig produksjon av mat, tømmer og biologisk mangfold (Pågår)

    Klimasmart skogbruk Norge (Pågår)

    Forbedret diagnostikk og overvåking av mædi hos sau i Norge (Pågår)

    Funksjonelle løsninger for kontakt mellom melkeku og kalv (Pågår)

    Verktøy for optimal kontroll av fjørfekoksidiose (Pågår)

Fant du det du lette etter?

Ikke skriv personlige opplysninger

Her svarer vi ikke på henvendelsen. Kontakt oss om du tenger hjelp

Tusen takk for din tilbakemelding

Her svarer vi ikke på henvendelsen. Kontakt oss om du tenger hjelp

Feil ved tilbakemelding

Tilbakemeldingen din ble ikke sendt, vennligst prøv igjen. Kontakt oss om du trenger hjelp

Direktoratet

  • Om direktoratet
  • Kontakt oss
  • Ledige stillinger
  • Tilgjengelighet

Snarveier

  • Nyheter
  • Ordninger
  • Regelverk
  • Statistikk

Nyttige lenker

  • Landbruks- og matdepartementet
  • Statsforvalteren

2025 Landbruksdirektoratet