Utredninger og forprosjekt for jordbruks- og matforskning (FFL/JA)
Resultatrapportene er sortert etter det året prosjektet startet.
Ønsker du å søke på innhold for forvaltningen?
Gå tilbake og velg fanen «Forvaltningen» øverst til høyre på siden og søk derfra.
Alt innhold er tilgjengelig på bokmål
Oasit sisdoalus leat sámegilli
Resultatrapportene er sortert etter det året prosjektet startet.
Redusert klimautslipp gjennom endret jordarbeiding (Pågår)
Agronomi som forbedrer jordhelsa på kornareal (Pågår)
MetanBeite - Reduksjon av metanutslipp fra drøvtyggere på beite vs. innefôring (Pågår)
Bacillus cereus i produksjonskjeden for iskrem; betydning for mattrygghet (Pågår)
Mattrygghet som konkurransefortrinn for norskprodusert frukt og grønt (Pågår)
Frøoverførte soppsjukdommer i åkerbønne, påvisning og bekjempelse (Pågår)
VerdifULL: Hvordan øke verdien av nedklassifisert ull og øke andelen 1. klasses ull? (Avsluttet)
Melkeprognoser basert på data fra melkeroboter (Pågår)
Grunnlag for en bærekraftig norsk fôrproduksjon til havbruk og husdyr i jordbruket (Avsluttet)
Bruk av mobile klimakamre for beregning av metanutslipp fra sau og geit (Avsluttet)
Energieffektiv klimakontroll for økt produktivitet i norske veksthus (Avsluttet)
POLLIBRING: Driftsform og tetthet av pollinerende insekter i bringebærproduksjon (Avsluttet)
Sjokoladeflekk i åkerbønne - sjukdomsorganismer og risiko for fungicidresistens (Pågår)
Press&GO: Presisjonsteknologi innen engfornyelse og gjødsling (Pågår)
Juice- og sidereplesortar for eit framtidig klima (Pågår)
Utprøving av ny fremtidig proteinråvare (melbillelarver) i fôr til kyllinger (Avsluttet)
Driftsopplegg og lønnsomhet i melke- og kjøttproduksjon på bevaringsverdige storferaser (Pågår)
PROMELK: Konkurransetiltak i norsk meierisektor, hva er problemet? (Avsluttet)
Plantevekst - Planteskoler: Struktur, samarbeid og innovasjon (Pågår)
Status og fremtidige behov innen potet og grønnsakslager (Avsluttet)
Økt utprøving av grønnsakssorter for norske forhold (Avsluttet)
Patogene sopp i norske fjøs, er de resistente mot soppmidler? (Avsluttet)
Utvikle metoder for å analysere og differensiere somatiske celler i geitemelk ved bruk av flowcytometri (Avsluttet)
Greindød i solbær, rips og stikkelsbær, en kartlegging av forekomst og tiltak (Avsluttet)
Målretta produksjon av eple til sider og eplejuice (Avsluttet)
NyFrukt: Introduksjon av nye frukt- og bærkulturer i dyrking og marked (Avsluttet)
Algesau: Pilotprosjekt for innføring av mikroalgebasert sauefor i norsk landbruk (Avsluttet)
Bærekraftig bruk av antibiotika for fremtidens melkeproduksjon i Norge (Avsluttet)
Husdyrmiljø i norsk geitehold (Avsluttet)
ReinBrain: Parasitter på hjernen, et klimaproblem for rein (Avsluttet)
Svinekjøtt på lokale fôrressurser (Avsluttet)
Fjørfeproduksjon med mer lokalprodusert fôr og dyrevennlige uteområder (Avsluttet)
Fremtidsrettet forvaltning av humankapitalen i landbrukets verdikjeder (Avsluttet)
Korleis vidareutvikle berekrafta i norske matproduksjonssystem? (Avsluttet)
Økt karbonbinding i jordbruksjord gjennom økt bruk av fangvekster (Avsluttet)
CO2-bedøving av gris; dyrenes reaksjoner og tid til tap av bevissthet (Avsluttet)
Analyse av hvordan tilskudd og priser påvirker tilbudet av husdyrproduksjoner i Norge (Avsluttet)
Beitemarka - et ukjent karbonlager (Avsluttet)
Jordprøver - dokumentasjon av status, forslag til standardisering av datafangst og dataforvaltning (Avsluttet)
Muligheter og utfordringer for økt karbonbinding i jordbruksjord (Avsluttet)
Omfanget av, og erfaringa med, presisjonslandbruk i Noreg (Avsluttet)
Plast i landbruket: kilder, massebalanse og spredning fra jord til vann (Avsluttet)
Utbredelse og potensiell økonomisk og miljømessig nytteverdi med presisjonsjordbruk i Norge (Avsluttet)
Faste kjørespor i eng, et tiltak for å øke karbonbinding i jorda og redusere lystgassutslipp (Avsluttet)
Kuldetolerante grønnsaker (Avsluttet)
Oljen som inspirasjon for bioøkonomien (Avsluttet)